De juiste mindset brengt organisaties in beweging!

MVO staat niet alleen voor ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’, maar ook voor ‘Mentale Verandering Organisaties’. Een juiste mentale gesteldheid brengt organisaties in de juiste richting. Want laten we wel zijn: die richting zijn we een beetje kwijt geraakt. Een voorbeeldje? Gisteren belde ik met een organisatie en vroeg naar onze vaste contactpersoon; ik noem hem even Ronald de Wit:

Ik: “Ik wil graag Ronald de Wit spreken.”

Dame receptie: “Hij is aan het lunchen. Kan hij u terugbellen?”

Ik: “Ik heb zodadelijk een afspraak buiten de deur, dus kan ik wellicht iemand anders spreken. Het gaat om een mail die ik van jullie organisatie heb ontvangen en daar heb ik nog wat vragen over.”

Dame receptie: “Tja, het is ‘klantendag’ in ons bedrijf en dat betekent dat al onze medewerkers tot 15.00 uur klanten aan het bellen zijn om klanten binnen te halen en afspraken in te plannen.”

Ik: “Goh, wat leuk zeg… “ (en ik wilde er nog achteraan zeggen “maar ik ben ook een klant”, maar de dame van de receptie vervolgde:  “Ja leuk he!  We bellen u daarom na 15.00 uur terug. Is dat goed? “

Herkenbaar? Vast wel en anders weet u vast ook nog wel een ander ‘leuk’ voorbeeld van een callcenter van bijvoorbeeld een groot telecombedrijf, waar u niet het gevoel had echt serieus genomen te worden.

Waarom gaat het mis? Ik denk dat er tussen Adam en Eva en de huidige maatschappij waarin we leven iets mis is gegaan en kort gezegd komt het hier op neer: “Geld verdienen is belangrijker geworden dan mensen”. Wij deden er onderzoek naar en echt waar: de organisaties die de mens voorop stellen leven het langste. In de Fortune 500 staan organisaties die geld als belangrijkste drijfveer hanteren slechts 10-15 jaar. Menselijke organisaties “are there to stay”.

Dat is precies wat ik bedoel met mentale verandering: het verleggen van de focus van geld, status en macht naar geld, geluk, gezondheid, gemak en een goed gevoel. Voor alle stakeholders, zowel in- als extern. Want Happy People leidt uiteindelijk tot Happy Profits!

Hoe zit het met de mentale gesteldheid in jouw organisatie? Ik ben benieuwd! Reageer!

Maurits de Koning – Comformation

Zoeken